Unable to display image in browser from script
1
0
Entering edit mode
lsiemann • 0
@lsiemann-16282
Last seen 3.1 years ago

Hello,

I have been using EBImage in a simple annotation program for years. But I have experienced an issue with display in the most recent release.

If I try to display an image in a browser (Windows 7 or 10 running Chrome, Explorer, or Edge), the image appears in the browser as expected if I use display in the command line. But if display is included in a script, the image does not display in a browser. This was not an issue in previous versions of EBImage.

I have noted that when display is called from the command line, a viewhtml* folder is created in AppData/Local/Temp/RtmpCaFKWX along with a folder that contains an image frame. But when display is included in a script, this folder is not created (only the folder with the image frame shows up). SessionInfo output is included below. There are no associated errors. The image simply doesn't show up.

Because I have been unable to resolve this issue, I am hoping you can help.

Thank you for your time.

Liese

> sessionInfo()
R version 3.5.0 (2018-04-23)
Platform: x86_64-w64-mingw32/x64 (64-bit)
Running under: Windows 10 x64 (build 16299)

Matrix products: default

locale:
[1] LC_COLLATE=English_United States.1252 
[2] LC_CTYPE=English_United States.1252   
[3] LC_MONETARY=English_United States.1252
[4] LC_NUMERIC=C                          
[5] LC_TIME=English_United States.1252    

attached base packages:
[1] stats     graphics  grDevices utils     datasets  methods   base     

other attached packages:
[1] EBImage_4.22.0

loaded via a namespace (and not attached):
 [1] locfit_1.5-9.1      Rcpp_0.12.17        lattice_0.20-35    
 [4] png_0.1-7           fftwtools_0.9-8     digest_0.6.15      
 [7] bitops_1.0-6        tiff_0.1-5          grid_3.5.0         
[10] jsonlite_1.5        htmlwidgets_1.2     RCurl_1.95-4.10    
[13] jpeg_0.1-8          yaml_2.1.19         abind_1.4-5        
[16] parallel_3.5.0      compiler_3.5.0      BiocGenerics_0.26.0
[19] htmltools_0.3.6 

software error R ebimage • 379 views
ADD COMMENT
0
Entering edit mode
Andrzej Oleś ▴ 750
@andrzej-oles-5540
Last seen 8 months ago
Heidelberg, Germany

Dear Liese,

thank you for reaching out. The observed behavior is not an error, as display will show the image in a browser only if run from an interactive R session. When called from a script or from an R Markdown document it uses R's built-in graphics capabilities. As documented on the man page ?EBImage::display you can override these defaults by setting

options(EBImage.display = "browser")

Cheers,

Andrzej

ADD COMMENT

Login before adding your answer.

Traffic: 530 users visited in the last hour
Help About
FAQ
Access RSS
API
Stats

Use of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy.

Powered by the version 2.3.6