Question: cannot find function even though KEGGgraph package supposedly installed
0
gravatar for kathleenfix
15 months ago by
kathleenfix10
kathleenfix10 wrote:

Hello,

I'm working on a newly updated Mac osx 10.11. I freshly updated R and XQuartz and then tried to install KEGGgraph using biocLite. When I list installed packages KEGGgraph is listed but when I try to use a function I get the error (for example):

Error in getKGMLurl("hsa00020") : could not find function "getKGMLurl"

Please help!  Sample output is below

_______________________
R version 3.5.1 (2018-07-02) -- "Feather Spray"
Copyright (C) 2018 The R Foundation for Statistical Computing
Platform: x86_64-apple-darwin15.6.0 (64-bit)

> source("https://bioconductor.org/biocLite.R")
Bioconductor version 3.7 (BiocInstaller 1.30.0), ?biocLite for help

> ?biocLite
starting httpd help server ... done

> biocLite("KEGGgraph")
BioC_mirror: https://bioconductor.org
Using Bioconductor 3.7 (BiocInstaller 1.30.0), R 3.5.1 (2018-07-02).
Installing package(s) ‘KEGGgraph’
trying URL 'https://bioconductor.org/packages/3.7/bioc/bin/macosx/el-capitan/contrib/3.5/KEGGgraph_1.40.0.tgz'
Content type 'application/x-gzip' length 1783868 bytes (1.7 MB)
==================================================
downloaded 1.7 MB
The downloaded binary packages are in
/var/folders/ls/sglxhr9s5yb0sr0f4sr7hbqr0000gn/T//RtmpWlv3qu/downloaded_packages

> pkgs <- rownames(installed.packages())
> pkgs
[1] "AnnotationDbi" "assertthat"    "base"          "BH"           
[5] "Biobase"       "BiocGenerics"  "BiocInstaller" "bit"         
 [9] "bit64"         "blob"          "boot"          "class"       
[13] "cluster"       "codetools"     "compiler"      "datasets"     
[17] "DBI"           "digest"        "foreign"       "graph"       
[21] "graphics"      "grDevices"     "grid"          "IRanges"     
[25] "KEGGgraph"     "KernSmooth"    "lattice"       "magrittr"     
[29] "MASS"          "Matrix"        "memoise"       "methods"     
[33] "mgcv"          "nlme"          "nnet"          "parallel"     
[37] "pkgconfig"     "plogr"         "prettyunits"   "Rcpp"         
[41] "rpart"         "RSQLite"       "S4Vectors"     "spatial"     
[45] "splines"       "stats"         "stats4"        "survival"     
[49] "tcltk"         "tools"         "utils"         "XML"          

> getKGMLurl("hsa00020")
Error in getKGMLurl("hsa00020") : could not find function "getKGMLurl"

> sfile <- system.file("extdata/hsa04010.xml",package="KEGGgraph")
> sfile
[1] "/Library/Frameworks/R.framework/Versions/3.5/Resources/library/KEGGgraph/extdata/hsa04010.xml"
> gR <- parseKGML2Graph(sfile,expandGenes=TRUE)
Error in parseKGML2Graph(sfile, expandGenes = TRUE) : 
  could not find function "parseKGML2Graph"

> sessioninfo()
Error in sessioninfo() : could not find function "sessioninfo"
 

 

kegggraph biocinstaller • 268 views
ADD COMMENTlink modified 15 months ago by Mike Smith4.0k • written 15 months ago by kathleenfix10
Answer: cannot find function even though KEGGgraph package supposedly installed
0
gravatar for Mike Smith
15 months ago by
Mike Smith4.0k
EMBL Heidelberg / de.NBI
Mike Smith4.0k wrote:

You need to load the library before you can use the functions it contains. Try:

library(KEGGgraph)
getKGMLurl("hsa00020")
ADD COMMENTlink modified 15 months ago • written 15 months ago by Mike Smith4.0k
1

Yes, finally figured that out. Thank you for helping a newb. :(

ADD REPLYlink written 14 months ago by kathleenfix10
Please log in to add an answer.

Help
Access

Use of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy.
Powered by Biostar version 16.09
Traffic: 115 users visited in the last hour