ChIPQC error: 'names' attribute [9] must be the same length as the vector [7]
1
0
Entering edit mode
sonyuna90 • 0
@sonyuna90-21186
Last seen 2.3 years ago

Hi, I have errors after running ChIPQC.

ChIPQCreport(chipObj, reportName="ChIP QC report: H3.3", reportFolder="ChIPQCreport") Saving 7 x 7 in image Saving 7 x 7 in image Saving 7 x 7 in image Using Sample as id variables Saving 7 x 7 in image Saving 7 x 7 in image Error in names(res) <- c("Reads", "Map%", "Filt%", "Dup%", "ReadL", "FragL", : 'names' attribute [9] must be the same length as the vector [7] In addition: Warning message: Removed 300 rows containing missing values (geom_path).

I can't get the QC summary and I am not sure if I can trust even the image files after generating from this command line. Any idea and I saw the posting with similar issues, but I couldn't find any answer.

Thank you in advance.

software error • 1.3k views
ADD COMMENT
1
Entering edit mode

I have the same error and just reverted my R to R-3.5.1 to solve the problem. I think the issue is with 3.6.1 that QCmetrics is getting different number of items to that of the ChIPQCreport() function.

and I think that's what shengqh did for the bug fix.

@Rory Stark, we are setting up an automated pipeline with a ChIPQCreport running inside at HSPH Bioinformatics Core. Will there be a bug fix done soon for this? Thanks.

ADD REPLY
0
Entering edit mode

I am experiencing the same error and also cannot find a solution online... any insights to resolving this would be much appreciated

ADD REPLY
0
Entering edit mode

I fixed the problem in my forked one tonight, you may install it and have a try. I will contact author to fix the bug later.

https://github.com/shengqh/ChIPQC

ADD REPLY
0
Entering edit mode

Hello, I still get the error. I don't know what to do.

ADD REPLY
0
Entering edit mode
@vermasrikant-13625
Last seen 20 months ago

I got the same error with R-3.6.1 and R-3.6.2. Following @joonyoon.jay's recommendation, I tried with lower R version R-3.5.3, and it resolved the issue.

ADD COMMENT
0
Entering edit mode

I have the same issue. Earlier I had to update from R-3.5 to newest version because I had issues with installing Bioconductor and ChIPQC because of the older version. After updating it worked and I could come this far to get this error. If I change it to 3.5 then will package work?

ADD REPLY

Login before adding your answer.

Traffic: 291 users visited in the last hour
Help About
FAQ
Access RSS
API
Stats

Use of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy.

Powered by the version 2.3.6