Bug in biocLite?
1
0
Entering edit mode
Pan Du ▴ 440
@pan-du-4636
Last seen 8.1 years ago
Hi Dan I just tried to install packages using "biocLite" for my Mac computer. When I ran biocLite(), it returns the following error: 'BiocInstaller' package not in repository http://bioconductor.org/packages/2.12/bioc, using ' http://bioconductor.org/packages/2.12/bioc' Error: 'BiocInstaller' package not in repository http://bioconductor.org/packages/2.12/bioc After I traced the error, I found it is because "contrib.url" function returns a non-existing web link: contrib.url("http://bioconductor.org/packages/2.12/bioc") "http://bioconductor.org/packages/2.12/bioc/bin/macosx/leopard/contrib /3.0" Here is my sessionInfo(): R Under development (unstable) (2013-02-12 r61904) Platform: x86_64-apple-darwin9.8.0/x86_64 (64-bit) locale: [1] en_US.UTF-8/en_US.UTF-8/en_US.UTF-8/C/en_US.UTF-8/en_US.UTF-8 attached base packages: [1] stats graphics grDevices utils datasets methods base other attached packages: [1] BiocInstaller_1.10.0 loaded via a namespace (and not attached): [1] tools_3.0.0 Thanks! Pan [[alternative HTML version deleted]]
• 599 views
ADD COMMENT
0
Entering edit mode
Dan Tenenbaum ★ 8.2k
@dan-tenenbaum-4256
Last seen 19 months ago
United States
On Mon, Apr 8, 2013 at 10:38 AM, Pan Du <dupan.mail at="" gmail.com=""> wrote: > Hi Dan > > I just tried to install packages using "biocLite" for my Mac computer. When > I ran biocLite(), it returns the following error: > > 'BiocInstaller' package not in repository > http://bioconductor.org/packages/2.12/bioc, using > 'http://bioconductor.org/packages/2.12/bioc' > Error: 'BiocInstaller' package not in repository > http://bioconductor.org/packages/2.12/bioc > > After I traced the error, I found it is because "contrib.url" function > returns a non-existing web link: > > contrib.url("http://bioconductor.org/packages/2.12/bioc") > "http://bioconductor.org/packages/2.12/bioc/bin/macosx/leopard/contr ib/3.0" > > You need to update to the release version of R 3.0.0. The contrib.url has changed. Dan > Here is my sessionInfo(): > > R Under development (unstable) (2013-02-12 r61904) > Platform: x86_64-apple-darwin9.8.0/x86_64 (64-bit) > > locale: > [1] en_US.UTF-8/en_US.UTF-8/en_US.UTF-8/C/en_US.UTF-8/en_US.UTF-8 > > attached base packages: > [1] stats graphics grDevices utils datasets methods base > > other attached packages: > [1] BiocInstaller_1.10.0 > > loaded via a namespace (and not attached): > [1] tools_3.0.0 > > > Thanks! > > Pan
ADD COMMENT

Login before adding your answer.

Traffic: 181 users visited in the last hour
Help About
FAQ
Access RSS
API
Stats

Use of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy.

Powered by the version 2.3.6