Instaling glmGamPoi
0
0
Entering edit mode
@cd19e36b
Last seen 3 days ago
Finland

Enter the body of text here

Code should be placed in three backticks as shown below

'getOption("repos")' replaces Bioconductor standard repositories, see '?repositories' for details

replacement repositories:
    CRAN: https://cran.rstudio.com/

Bioconductor version 3.16 (BiocManager 1.30.19), R 4.2.2 (2022-10-31)
Installing package(s) 'glmGamPoi'
trying URL 'https://bioconductor.org/packages/3.16/bioc/bin/macosx/big-sur-arm64/contrib/4.2/glmGamPoi_1.10.0.tgz'
Content type 'application/x-gzip' length 1203942 bytes (1.1 MB)
==================================================
downloaded 1.1 MB

The downloaded binary packages are in
    /var/folders/p6/kg78pkcj1pl9d5jvdnzqv9_80000gn/T//Rtmpu5D79C/downloaded_packages

But when I want to load it:

> library(glmGamPoi)
Error: package or namespace load failed for ‘glmGamPoi’ in dyn.load(file, DLLpath = DLLpath, ...):
 unable to load shared object '/Library/Frameworks/R.framework/Versions/4.2-arm64/Resources/library/glmGamPoi/libs/glmGamPoi.so':
  dlopen(/Library/Frameworks/R.framework/Versions/4.2-arm64/Resources/library/glmGamPoi/libs/glmGamPoi.so, 0x0006): Library not loaded: /opt/R/arm64/gfortran/lib/libgfortran.5.dylib
  Referenced from: <061876AD-F243-302F-BE08-11C179EA3B02> /Library/Frameworks/R.framework/Versions/4.2-arm64/Resources/library/glmGamPoi/libs/glmGamPoi.so
  Reason: tried: '/opt/R/arm64/gfortran/lib/libgfortran.5.dylib' (no such file), '/System/Volumes/Preboot/Cryptexes/OS/opt/R/arm64/gfortran/lib/libgfortran.5.dylib' (no such file), '/opt/R/arm64/gfortran/lib/libgfortran.5.dylib' (no such file), '/usr/local/lib/libgfortran.5.dylib' (no such file), '/usr/lib/libgfortran.5.dylib' (no such file, not in dyld cache)

```

I have instaled the latest versions of Xcode, gfortran, xquartz, RStudio, etc. But it just doesn't work

glmGamPoi • 110 views
ADD COMMENT
1
Entering edit mode

My suggestion is to remove the package, restart R. Precisely follow https://mac.r-project.org/tools/ and then try again. I got a new ARM-based Mac just a few weeks ago and after doing the linked steps had not a single issue with Bioconductor so far.

ADD REPLY

Login before adding your answer.

Traffic: 432 users visited in the last hour
Help About
FAQ
Access RSS
API
Stats

Use of this site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy.

Powered by the version 2.3.6